La llum s’ha apujat el doble que a la UE: una mitjana del 52% entre els anys 2008 i 2014. Malgrat que el millor és canviar finestres, aïllar millor la casa o instal·lar una nova caldera si volem estalviar en calefacció, també hi ha practiques de sentit comú, que ens permeten tenir la casa calenta estalviant gas i llum:
1. Mantingues la casa a 20 graus: Què és la temperatura ideal a la qual hem de posar la calefacció per no passar fred i no malbaratar diners. Per cada grau de més, la despesa augmenta en un 7%.
2. Apaga la calefacció quan sigui necessari: val la pena apagar la calefacció si no estem a l’habitatge o a la nit, quan estem coberts d’edredons i mantes. Si fa massa fred, pots deixar la calefacció encesa a la nit, però almenys baixa la temperatura. Si es limita la temperatura a 16º entre les 22 h i les 6 h, es pot retallar al voltant d’un 13% el consum anual de combustible.
3. Tanca les persianes de nit: a la nit, les finestres poden arribar a estar molt i molt fredes. Fins i tot si tens finestres de doble vidre, la temperatura d’aquestes pot baixar a uns 14º, fet que suposa una pèrdua d’energia entre 50 i 100 watts per metre quadrat, l’equivalent a tenir encesa una bombeta antiga. La millor manera de disminuir aquesta pèrdua d’energia demana tancar la persiana i les cortines quant es fa de nit, augmentant l’aïllament de forma significativa.
4. Fes vida en els punts càlids de la casa: com més allunyats estiguem de les parets exteriors, més calents estarem. El sofà o el llit, l’ideal és que estiguin a la meitat de l’habitació, en un altre lloc que no sigui enganxat a un mur exterior. Però si no queda una altra, farem bé de no entrar en contacte directe amb les parets: un simple tauló de fusta fa que augmenti la temperatura de manera significativa. Les catifes també ajuden a conservar la calor, sobretot si el terra és de terratzo.

FORMULARI DE CONTACTE

  El teu nom (obligatori)

  El teu email (obligatori)

  Assumpte

  El teu missatge

  [recaptcha]

  CategoryGeneral
  © 2015 – Minimilks!
  Tornar